Familie laver mad sammen i nyt køkken

Opgradér dit køkken og bliv inspireret til sund madlavning

Har du svært ved at motivere dig selv til at lave god og sund mad? Måden, dit køkken er indrettet på, har stor betydning i forhold til, hvor meget det indbyder til madlavning.

Det kan svare sig at bruge tid på at opgradere køkkenet og indrette det, så du i højere grad får lyst til eksperimentere med madlavningen.

Du styrker immunforsvaret ved at lave mad, der er baseret på friske og sunde råvarer.

Dit immunforsvar er kilden til et stærkt helbred

Et svækket immunforsvar vil gøre dig mere sårbar overfor virus og bakterier. Der kan være forskellige årsager til, at din krops forsvar er forringet eller sat ud af sin normale balance. Et sygdomsforløb, dårlig mad, mangel på vitaminer og næringsstoffer samt inaktiv livsstil er iblandt de største syndere.

I de værste tilfælde kan et svækket immunforsvar føre til udviklingen af autoimmune sygdomme. Det er sygdomstilstande, hvor dit immunforsvar vil angribe alle celler i din krop – ikke kun de skadelige.

Vil du undgå denne tilstand, gælder det om at styrk immunforsvaret i tide.

Der er flere måder at gøre det på, så du kan undgå længerevarende sygdomsforløb i fremtiden.

Styrk immunforsvaret ved at indrette køkkenet med sunde råvarer

Det behøver ikke kræve en ombygning af dit køkken for at blive inspireret til at lave sund mad.

Det handler derimod om, hvad du opbevarer i køkkenskabene- og skufferne.

Des færre fristelser i form af søde sager og fast food du har i køkkenet, des mindre vil du spise det. Derfor skal du forholde dig til de madvarer og produkter, som du har derhjemme.

Indfør sunde måltider, der er rige på grønsager, fed fisk og protein fra kød. Protein er med til at fremme din mæthedsfølelse, og grønsager er spækket med vitaminer og mineraler, der kan genopbygge og vedligeholde et stærkt immunforsvar.

Erstat slik og kage med mørk chokolade (75% og derover), friske frugter, gnavegrønt og blandede nødder (gerne hasselnødder og mandler).

Det er vigtigt, at du fjerner de snacks, som kan gøre dig lækkersulten.

Der kan være penge at spare ved at handle stort ind. Du kan med fordel købe kyllingekød, fisk og frosne grønsager, når de er på tilbud. Ved at fylde fryseren op med de sunde varer, har du altid næringsrige råvarer, du kan lave mad af til dagligt.

Brug sundt kosttilskud, og styrk immunforsvaret

For dig med et nedsat immunforsvar kan der være brug for kosttilskud i en kortere eller længere periode. En af de mest sunde og effektive kosttilskud på dette område er CDB olie. Igennem de seneste år er der forsket i cannabinoidernes evne til at hæmme betændelsestilstande i kroppen.

CDB olie er lavet af sunde ekstrakter fra cannabisplanten. Denne plante har været brug til at helbrede sygdomme i flere hundrede år, og olien bliver i stigende omfang brugt som et kosttilskud.

Det unikke ved olien er dens immunregulerende egenskaber. De aktive stoffer i olien kan hæmme betændelsestilstande og hjælpe med til at skabe den normale og optimale balance i kroppens indre systemer.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *