Få mere sol med en fransk altan (foto minaltan.dk)

Sådan udnytter du væggen, når du skal indrette dit hjem

Når det drejer sig om indretning af en bolig, ignorerer vi ofte hjemmets vægge. Og dét er en skam, da du med smukke malerier, plakater og rammer fra eksempelvis www.bganordic.dk/ kan gøre en større forskel, end du måske er klar over.

Følg med, når vi guider dig til en bedre udnyttelse af dine tomme vægge derhjemme. Og ikke mindst; mere leg!

Tendenser indenfor boligindretning og vægpynt

I moderne boligindretning er det strømlinede og minimalistiske ofte i fokus. Og her er det ofte få, men velvalgte malerier i smukke rammer, der sætter prikken over i’et.

Indenfor den nordiske bølge er motiverne ofte præget af natur og dyreliv. Disse elementer er spændende at invitere indenfor – ligesom koralfarver og trærammer også kan oppe indretningen af dit hjem.

Ønsker du et mere romantisk look i din bolig, kan du i stedet overveje blomstermotiver eller varme farver såsom rød eller lilla. Tænk i denne forbindelse også over, om du har lyst til at hænge et bryllupsbillede op enten af dig selv eller af familie. Vælg i denne forbindelse en rigtig smuk ramme, da sådan en giver et formidabelt slutresultat.

Leg med din normale stil

En fordel ved at fokusere på væggene i din bolig er, at effekten er stor, mens prisen sagtens kan være lav. Det er derfor i denne sammenhæng sjovt at bruge sin vægplads som en legeplads, hvor du kan afprøve forskellige udtryk.

Dette kan du gøre på mange forskellige måder. Eksempelvis kan du prøve at udfordre din vanlige stil. Dette indebærer først og fremmest, at du gør dig klart, hvad der kendetegner din egen stil. Herefter forsøger du at gøre det stik modsatte (ja, du læste ganske rigtigt!)

Har du eksempelvis en tilbøjelighed til at bruge de samme farver? Måske gør du først og fremmest brug af hvid eller sort? Forsøg med en ordentligt eksplosion af farver. Find et smukt maleri, og hæng det op. Denne tilgang kan, indrømmet, virke grænseoverskridende Men tro os, når vi siger, at det netop er på denne måde, at du gør dig fri af vanetænkning.

Og kender vi ikke alle til, hvordan vanens magt langsomt overtager og gør os begrænsede? Forsøg derfor at rykke ved dine grænser, og vælg en løsning, der er utraditionel for dig.

Motiver eller grafiske udtryk

Når det kommer til at lege med pynt og interiør til væggen, har du et stort råderum. Men igen kan du måske føle dig fanget, fordi du igen og igen oplever, at du falder over de samme typer pynt.

Her kan lidt inspiration måske gøre en forskel. Når det kommer til vægpynt, har du alverdens muligheder. Nogen vælger malerier, mens andre godt kan lide moderne plakater. Du kan også lege med motiver, portrætbilleder eller grafiske udtryk. Rammen vil i sidste ende være med til at afgøre det visuelle udtryk, der skabes i din stue.

Den bedste løsning er derfor at lave et flot og spændende miks. Ved at gøre dette vil du nå til et helt særpræget, flot og personligt udtryk i indretningen af dit hjem. Det vil bibringe en dynamisk effekt, du vil komme til at sætte pris på.

En anden løsning, som også kan være sjov at eksperimentere med, er at lave temaer eller regler for indretningen i forskellige rum i hjemmet. Du kan eksempelvis bestemme dig for at lave et særligt farvetema i din stue, mens du vælger kun at sætte familiefotos eller feriebilleder op i soveværelset. På denne måde skaber du en spændende variation i hele dit hjem, der vil glæde dig hver dag.

Vær derfor ikke bleg for at eksperimentere i dit hjem. Væggene er et oplagt sted at gøre dette, især da en plakat, som bekendt, kommer til langt billigere penge end en ny sofa eller et spisebord.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *