Funkis – en moderne byggestil

Funkishuse er noget alle vil kunne sætte pris på (foto www.ltm.dk)

Funkishuse er noget alle vil kunne sætte pris på (foto www.ltm.dk)

Der er mange måder at bygge huse på. Alene i Danmark ser vi mange forskellige typer boliger, der er blevet opført gennem adskillige tidsaldre. De er blevet bevaret, fordi vi alle er forskellige, og derfor har vi også forskellig smag. Endvidere kommer der efterhånden nye byggestile til. Èn af disse er funkis. Det er en måde at bygge hus på, der er blevet mere og mere populær i vores moderne samfund, og der er intet som tyder på, at denne udvikling har tænkt sig at gå den modsatte vej lige pludselig. Derfor er det også relevant for dig at vide noget om funkis. Hvem ved, måske er det også noget for dig?

Det er meget muligt, at man i mange år byggede funkis huse inden man fandt ud af, at man havde opfundet en ny byggestil. Vi har nok alle sammen gået forbi nogle moderne huse og studset lidt over, at de ikke ligner noget, som vi ellers ser omkring os. Funkis er et godt eksempel på en sådan byggestil.

Kendetegn ved funkis

Som byggestil er funkis helt klart noget for sig selv. Hvis man stiller et funkishus op ved siden af et klassisk murstenshus med teglstenstag, så er der næsten flere forskelle end ligheder.

Funkis er nemlig en byggestil, der er meget moderne, og det kommer først og fremmest til udtryk ved meget firkantede huse, der ofte bliver bygget i hvidt puds. Det er altså et meget stramt design. Dette betyder dog ikke, at funkis ikke kan være personligt og hyggeligt. Hvis man får et arkitekttegnet hus, så vil han forhåbentlig kunne formå at skabe et hus i funkis, der har sit helt eget udtryk. Samtidig skal huset også falde naturligt ind i dets omgivende miljø, da dette også er en bærende tankegang for funkis som byggestil.

Find ud af meget mere om funkis her

Share

1 thought on “Funkis – en moderne byggestil

  1. Pingback: Realiser drømmen - Byg dit helt eget unikke funkis typehus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *