Altandøre lukker lyset ind i dine yndlingsrum

En altandør kan variere. Åbner du en smal del eller hele væggen? (foto minaltan.dk)

En altandør kan variere. Åbner du en smal del eller hele væggen? (foto minaltan.dk)

Et godt hus er et sted, hvor man føler sig hjemme. Det samme gælder, hvis du bor i lejlighed eller lignende. Det handler om, at man udnytter de muligheder, rammerne giver, så man også får de rigtige følelser og fornemmelser frem. Et rigtig godt valg er at udnytte den altan, man har, eller at bygge den altan, man gerne vil have.

Og til altanen skal der naturligvis være en udgang, en altandør, der passer til dine behov. Er du til mest muligt lys? Eller til et romantisk udtryk? Måske vil du gerne have indlagt skodder, som du nemt kan lukke til, hvis du gerne vil have trukket for?

Uanset hvad, så findes der et stort udvalg af altandøre, hvor du kan vælge den, der passer til dig.

Altandøre findes med forskellige lukkeløsninger. Nogle er skydedøren, andre fungerer som døre, der enten åbner ind i rummet eller ud på altanen. Du kan få den altandør, der passer til dig.

De små ting, der tæller

Først og fremmest skal du vælge en altandør, der stilmæssigt passer til dine behov. Derudover skal altandøren også være praktisk i form af, at den skal åbne og lukke på den mest hensigtsmæssige måde alt efter, hvilket rum altanen er i.

Hvis din altandør lukker op til et lille køkken eller soveværelse, kan det være en god ide at overveje, hvordan man udnytter pladsen i rummet bedst.

Derudover er det heller ikke helt ligegyldigt, hvilken altandør der lukker op til det fri. Altandøren tilpasses præcis til dørkarmen, den sættes i. Det er vigtigt for, at det ikke trækker. En altandør skal tage højde for energibesparelser. Det gør den dels ved at passe men særligt også ved at være lavet i de bedst mulige materialer – både når det kommer til altandørsvinduet og altandørstrærammen.


Se et udvalg af altandøre her

 

Læs meget mere om altaner her:

En altandør åbner op til en flersidet verden

Altaner – hvis du vil dyrke grøntsager og blomster i byen

En fransk altan er ikke bare til franskmænd

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *